Адам Волш - Информации за криминал

John Williams 10-08-2023
John Williams

Адам Волш, син на Џон и Реве Волш, бил киднапиран на 27 јули 1981 година, кога имал шест години. Она што беше толку застрашувачко во оваа приказна е тоа што можеше секому да му се случи, во стоковна куќа, кога Реве отсуствуваше само за момент. Откако ја пребарале областа, никој не можел да го лоцира исчезнатото дете. Адам беше убиен; неговата отсечена глава била пронајдена две недели подоцна, но неговото тело никогаш не било пронајдено.

Иако маж од Флорида по име Отис Тул го признал убиството во 1983 година, тој подоцна се откажал и никогаш не бил официјално обвинет. Тул почина во затвор во 1996 година додека служеше за други убиства што ги извршил. Меѓутоа, во 2008 година беше потврдено дека тој бил убиецот и случајот беше објавен затворен.

Исто така види: Ненси Дру книги - информации за криминал

Причината што случајот толку долго остана нерешен беше поради процедуралните грешки направени рано во 1981 година. Истражителите изгубија неколку главни докази и беа доведени во заблуда со отфрленото признание на Тул. И покрај тоа, полицијата на крајот сфати дека посредните докази биле повеќе од доволни за да го осудат Тул. Според тоа, случајот на Адам генерално се смета за неуспех на правосудниот систем кој потоа поттикна широко распространети нови повици за поквалитетна полициска работа.

Исто така види: Тед Банди, Сериски убијци, Библиотека за криминал - Информации за криминал

Во својата тага, Џон Волш го започна телевизиското шоу „Најбараните на Америка“ во 1988 година, обидувајќи се да им помогне на родителите кој помина низ она што го помина, како и основањето на детето Адам ВолшРесурсен центар и Националниот центар за исчезнати и експлоатирани деца. Случајот, исто така, го инспирираше Законот за заштита и безбедност на децата на Адам Волш од 2006 година, кој воспостави потемелна и достапна национална база на податоци за осудените сексуални престапници, ги зголеми казните за злосторства против децата и го создаде Националниот регистар за злоупотреба на деца. Законот за повторно овластување на Адам Волш од 2016 година го продолжи финансирањето на овие напори и на 7 октомври 2016 година беше донесен со неколку слични закони преку поголемиот Закон за правата на преживеаните од 2016 година.

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.