Бела јака - информации за криминал

John Williams 02-10-2023
John Williams

White Collar емитувана во САД почнувајќи од 2009 година. Серијата, продуцирана од Џеф Истин, е процедурална криминална драма со пресврт. Еден главен лик, агентот Питер Бурк (Тим ДеКеј), работи во одделот за криминал со бела јака на ФБИ; неговиот „партнер“, Нил Кафри (Мет Бомер) е познат криминалец од белата јака и шармантен измамник. Иако Питер е тој што го става Нил во затвор, Питер подоцна преговара за договор за ослободување на Нил, под еден услов: Нил работи со него за да помогне во фаќање други криминалци. Иако нивното партнерство започнува со тежок почеток, тие двајцата учат да соработуваат еден со друг за да ги истражат злосторствата од белата јака. Серијата содржи и подзаплети во кои се вклучени сопругата на Питер, Елизабет (Тифани Тисен) и партнерката на Нил во криминалот, гадната, но сепак саканата Мози (Вили Гарсон), која исто така може да даде комично олеснување на драматичното шоу.

White Collar има добиено 8 номинации за награди. Иако беше добро прифатен за време на почетокот на неговото прикажување, падот на гледаноста доведе до одлука на САД да ја завршат серијата со скратена сезона од шест епизоди.

Исто така види: Лил Ким - Информации за криминал

White Collar се врати по својата шеста и последната сезона во јули 2014 година.

Стоки:

Сезона 1

Сезона 2

Сезона 3

Исто така види: Балистика - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.