Дру Петерсон - Информации за криминал

John Williams 05-10-2023
John Williams

Дру Петерсон е пензиониран полициски наредник од Болингбрук, Илиноис. Откако завршил средно училиште и се оженил со својата прва сопруга Керол Браун, Петерсон се приклучил на војската. По две години стаж се вработил во полиција. Откако служел како патролен офицер, бил унапреден во единицата за дрога, каде работел како таен офицер.

Неговата прва сопруга поднесе барање за развод кога дозна дека Петерсон имал афера додека бил прикриен. Освен две веридби, би се оженил уште три пати. Тој ќе се ожени со својата втора сопруга, Викторија Коноли, во 1982 година. Коноли подоцна ќе разговара за тоа колку Питерсон бил навредлив и контролиран, не само кон неа туку и со нејзината ќерка од претходниот брак. Петерсон исто така беше под истрага од неговата полициска единица за непријавување мито и недолично однесување додека бил прикриен, поради што бил привремено отпуштен, а потоа деградиран. Ова даде дополнителен стрес во врската. Петерсон започнал да има афера со својата трета сопруга Кетлин Савио, додека сè уште бил во брак со Коноли. Петерсон и Савио се венчаа два месеци откако беше финализиран разводот на Петерсон и Коноли во 1992 година. Нивната врска сепак стана карпеста; во 2002 година, Савио доби наредба за заштита од Петерсон поради семејна злоупотреба. Савио се повлече од пријателите и семејството во текот на целата врска, задушен од контролата на Петерсон. Петерсон, исто така, ги гледаше неговитеидната четврта сопруга, Стејси, за време на бракот. Разводот на парот беше финализиран во 2003 година. Помеѓу 2002 и 2004 година, во домот на Петерсон беа поднесени 18 пријави за семејно вознемирување, неколку за злоупотреба, кршење и влегување од страна на Петерсон, како и забелешки за враќање на децата на парот доцна од посетата.

Последниот викенд во февруари 2004 година беше еден од викендите кои Петерсон ги имаше со своите деца од Савио. Таа недела отишол во куќата на неговата поранешна сопруга да ги врати децата, но никој не одговорил на вратата или на телефонот. До понеделник, 1-ви март, сè уште немаше трага од Савио. Петерсон побарал од некои соседи да влезат со него во куќата, каде што го откриле Савио во кадата. Додека нејзината коса беше влажна, кадата беше сува; имаше пукнатина на главата и таа не реагираше. Првобитното испитување на телото и слухот ја прогласиле смртта како несреќен случај, но оние што го познавале Савио веќе ги ставале своите сомнежи врз Петерсон.

Неговото алиби за смртта на Савио беше неговата четврта сопруга, Стејси. Триесет години помладата Стејси страдаше од ограничената природа на врската со Петерсон. Во октомври 2007 година, Стејси требаше да и помогне на нејзината сестра со некоја слика, но таа никогаш не се појави. Нејзината сестра поднесе пријава за исчезнато лице на 29 октомври. Петерсон им кажа на властите дека неговата сопруга се јавила да каже дека го оставила за друг маж, додека многуминакој ја познаваше рече дека никогаш нема да ги напушти своите деца. Ниту една трага од неа никогаш не е пронајдена.

Исто така види: Дизајн на затворски објекти - Информации за криминал

Како што природно се појави сомнеж кај Петерсон за исчезнувањето на неговата четврта сопруга, медиумската и полициската контрола на Петерсон генерално повторно го отвори интересот за смртта на неговата трета сопруга. Откако телото беше ексхумирано и прегледано од лекар кој не беше запознаен со Петерсон, смртта на Савио беше проценета како убиство. Во 2009 година, Петерсон беше обвинет за убиство на Савио. Голем дел од случајот се потпираше на докази за „слушање“, што обично не е дозволено, но законодавниот дом на Илиноис го усвои „Законот на Дру“ во 2008 година за исклучоци, што овозможи да се сослушаат некои од доказите. Во септември 2012 година, Петерсон беше осуден. Петерсон отслужува 38-годишна затворска казна за смртта на Савио. На 31 мај 2016 година, Петерсон беше осуден на дополнителни 40 години откако беше осуден за обид за организирање хит на Џејмс Глазгов, обвинител на државата Вил. Тој продолжува да ја одржува својата невиност во сите дејствија поврзани со она што се случи со неговата трета и четврта сопруга>

Исто така види: Едвард Теодор Гејн - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.