Елси Пароубек - Информации за криминал

John Williams 02-10-2023
John Williams

Елси Пароубек била чешко-американско девојче родено во 1906 година. На 8 април 1911 година, Елси го напуштила својот дом за да ја посети својата тетка, но била киднапирана на пат. Кога не се вратила дома, нејзините родители претпоставувале дека таа престојува во куќата на пријател и не повикале полиција до следното утро кога таа не се појавила дома.

Полицијата била убедена дека циганите презеле девојката бидејќи во близина на местото на киднапирањето имало голем цигански камп. Многу совети беа дадени од граѓаните, но ниту еден не резултираше со значајни докази. На 9 мај 1911 година, електроинженер по име Џорџ Т. Скали забележал тело како лебди во одводниот канал во близина на неговата работа. Тој веднаш повикал полиција и родителите на Елси биле донесени за да го идентификуваат телото. Поради лошата состојба на нејзините останки, судскиот лекар не можеше да ја утврди точната причина за смртта, но заклучи дека била насилна.

Погребот за Елси Пароубек се одржал на 12 мај 1911 година и на него присуствувале од околу 3.000 луѓе. Таткото на Елси почина на 2-годишнината од погребот на Елси на 45-годишна возраст, а мајката на Елси почина на 9 декември 1927 година. Тројцата се погребани заедно на Боемските национални гробишта.

Исто така види: Токсикологија на отрови - Информации за криминал

Исто така види: Федералното биро за истраги (ФБИ) - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.