Френк Синатра - Информации за криминал

John Williams 02-10-2023
John Williams

Повеќето луѓе не знаат дека Френк Синатра има досие за апсење и неверојатни снимки. Причината за неговото апсење може да биде уште поизненадувачка. Официјалната пријава? Заведување.

Исто така види: Амадо Карило Фуентес - Информации за криминал

Ова навидум архаично обвинение генерално се применувало кога маж убедил невенчана жена со добар глас да се впушти во несоодветна средба со него. Генерално, постоело ветување за брак што всушност никогаш не се очекувало, а со тоа и ја уништило репутацијата.

Во 1938 година, 23-годишниот Синатра се нашол токму во таква ситуација, и тој официјално бил уапсен и осуден за Заведување. Обвинението на крајот беше отфрлено кога беше откриено дека наводната самохрана жена всушност била мажена. Подоцна истата година, вооружени со овие нови информации, првобитното обвинение беше малку ревидирано, и Синатра повторно беше уапсен, овој пат за прељуба.

За Синатра беше поставена обврзница, која тој веднаш ја плати и тој беше ослободен . Обвинението за прељуба подоцна беше отфрлено и вкупно, тој помина само неколку часа во затвор како резултат на ситуацијата.

Исто така види: Дарил јагода - информации за криминал

Назад во Crime Library

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.