Howie Winter - Информации за криминал

John Williams 02-10-2023
John Williams

Howie Winter е роден Хауард Томас Винтер на Денот на Свети Патрик 1929 година и е познат по неговата улога како втор водач на Winter Hill Gang. Пристигнувањето на ирските имигранти во САД не беше добредојдено. Дискриминацијата на ирските имигранти продолжи и тие станаа лесни мети од другите заедници. Нормално, предрасудите создадоа поддршка и сојуз. Ирските имигранти почнаа да се вработуваат во полицискиот оддел или во мафијата. Почетокот на Прохибицијата, забележа пораст на ирски гангстери.

Две од овие озлогласени ирски толпи беа ирската толпа Чарлстаун, предводена од браќата Меклафлин, и бандата Винтер Хил, предводена од Џејмс „Бади“ Меклин. Бади и браќата Меклафлин биле блиски познаници. Меѓутоа, спорот меѓу Меклин и браќата Меклафлин довел до опасно ривалство. Постојаната битка помеѓу двете банди доведе до неизбежно убиство на Бади на 31 октомври 1965 година заедно со евентуалната елиминација на мафијата Чарлстаун. Десната рака на Меклин, Хауи Винтер, ја докажал својата вредност како мафијаш и станал следниот водач на бандата Winter Hill. Исто така, постои популарно верување дека Винтер е одговорен за атентатот на Едвард Меклафлин, еден од водачите на мафијата Чарлстаун, отворајќи брз пат до шефот на бандата Winter Hill.

Исто така види: Свети Патрик - Информации за криминал

Помеѓу 1965 и 1979 година, раководството на Винтер доведе до профитабилни фикснишеми за трки со коњи. За време на неговото водство во бандата Winter Hill, ривалството против мафијата Чарлстаун продолжи. Со бројните смртни случаи меѓу двете банди, работната сила на бандата Winter Hill на крајот стави крај на војната со Ирската банда. Во 1979 година, Винтер беше обвинет за рекетирање заедно со неколку негови членови. Ентони Сиула, кој беше вработен во Винтер, доби имунитет да сведочи против Винтер. Тој сведочеше дека директно се занимавал со џокеи и тренери за да ги поправат коњските трки. Во меѓувреме, Винтер ги финансираше шемите, поставуваше надворешни облози со нелегални обложувалници и ги собираше и дистрибуираше добивките на тркачите. Сиула опиша неколку фиксни трки - една која резултираше со профит од 140.000 долари. Тој опиша еден пример на фиксна трка кога група, вклучително и Винтер, купила коњ, коњот изгубил неколку трки (подобивајќи се за трки со хендикеп) и профитирале со фиксно враќање. Одбраната на Винтер се состоеше од отповикување на ликот на главниот сведок, Циула.

Винтер беше осуден на 10 години за шеми на трки со коњи и беше ослободен во 1987 година. По неговото ослободување од затвор, Винтер беше уапсен поради поседување и намера да дистрибуира кокаин. ФБИ се обиде да склучи договор со Винтер за да сведочи против Џејмс „Вајти“ Булгер, колега мафијаш од нивното време и доушник на ФБИ, но Винтер одби. Следствено, Зима бешеосуден на затворска казна. Тој беше ослободен откако го одлежа своето време за трговија со наркотици, а сега живее во Масачусетс.

Исто така види: Џек Руби - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.