Марта Стјуарт - Информации за криминал

John Williams 25-06-2023
John Williams

Марта Стјуарт , познатата уредничка на домови, беше обвинета за измама со хартии од вредност, давање лажни изјави и попречување на правдата во 2004 година. центриран околу акциите со компанија наречена ImClone . Стјуарт продаде околу 4.000 акции од акциите на ImClone откако незаконски дозна од Питер Бацановиќ , нејзиниот брокер од Мерил Линч, за веројатноста дека акцијата ќе се тргува. Неговото предвидување беше точно; акциите паднаа речиси веднаш.

Во 2004 година, таа беше прогласена за виновна по помалку од три дена на судење. Иако Стјуарт јавно ги објави своите планови да поднесе жалба на пресудата, таа заврши со петмесечна казна која ја отслужи целосно. Ова беше лесна реченица, можеби како одраз на нејзиниот статус на славна личност; за секое од четирите прекршоци за кои е осудена е предвидена максимална казна од пет години. Таа можеше да биде затворена дваесет години, но во март 2005 година беше ослободена.

Нејзиниот бренд сè уште е добар како и секогаш, Стјуарт продолжи со својот успешен деловен бренд, пишувајќи книги и телевизиски емисии. Денес, таа останува успешна и е познато име.

Исто така види: Сем Шепард - Информации за криминал

Исто така види: Дру Петерсон - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.