Семјуел Белами - Информации за криминал

John Williams 02-10-2023
John Williams

Семјуел Белами бил пират кој починал на млада возраст од 28. Тој бил познат како „ Црниот Сем “ бидејќи не ја користел популарната перика во прав, наместо тоа претпочитајќи да ја врзе назад неговата долга црна коса. Роден околу 1689 година, Белами стана страствен морнар на многу млада возраст, приклучувајќи се на Кралската морнарица и учествувајќи во неколку битки. Откако отпатувал во Кејп Код, се нашол во врска со Марија Халет , а набргу потоа заминал во потрага по финансии. Додека тој на почетокот сакаше да стане ловец на богатство, оваа работа му донесе мала награда и тој набрзо прибегна кон пиратеријата, придружувајќи му се на капетанот Бенџамин Хорниголд и неговиот прв колега, Едвард „Црнобрад“ Теч .

Во 1716 година, Хорниголд бил отстранет од капетанија од неговиот екипаж, кој потоа го избрал Белами за капетан. Најголемиот подвиг на Белами како пиратски капетан ќе дојде една година подоцна со заземањето на Галијата Вајда . Белами, познат по својата дарежливост, го заменил својот сегашен брод, Султана , на поранешниот капетан на Whydah како компензација за загубата на неговиот брод.

Исто така види: Моли Биш - Информации за криминал

Само два месеци по заземањето на Whydah Galley , тој се раздели со другиот брод во неговата флота, Мери Ана под команда на Палсгрејв Вилијамс, согласувајќи се повторно да се сретнеме во Мејн. Набргу потоа, Whydah беше фатен во бура во близина на брегот на сегашен Масачусетс, потонувајќи го бродоти убивање на речиси целата екипа, вклучувајќи го и Белами. 12>

Исто така види: Лари Насар - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.