Црн Цезар - Информации за криминал

John Williams 20-08-2023
John Williams

Црниот Цезар бил африкански пират од почетокот на XVIII век. Има малку историски докази поврзани со него, па многу историчари не се сигурни за неговото постоење. Според легендата, тој бил племенски поглавар во Африка и можел да избегне фаќање од трговците со робови поради неговата сила и интелигенција.

Исто така види: Семејство Бонано - Информации за криминал

Тој бил намамен на брод од трговец кој му понудил огромно богатство. Откако се качил на бродот, бил разгален со храна, музика и луксузни свили, додека бродот почнал да плови. Кога Цезар конечно забележал што се случува, морнарите го спречиле да побегне држејќи го со пиштол. Откако бил во заробеништво, полека се спријателува со еден морнар, кој го хранел со сите оброци. Бродот бил обземен од ураган во близина на брегот на Флорида и додека бродот тонел, морнарот му помогнал на Цезар да избега. Се верува дека тие се единствените двајца преживеани од потонатиот брод и се криеле на еден од островите во близина на брегот на Флорида.

Со години, двајцата мажи заработувале за живот претставувајќи се како бродоломени морнари на островот. Кога големите бродови ќе сигнализираа дека ќе ги спасат луѓето, Цезар и морнарот ќе веслаат во нивниот мал брод, држејќи го бродот под закана и крадејќи залихи и накит.

На крајот, сепак, двајцата пријатели ги погодиле проблеми. Морнарот заробил жена за време на една од рациите, а Цезар ја сакал за себе. Имаа дуел,што резултирало со смрт на морнарот.

Црниот Цезар изградил бизнис. Тој регрутирал неколку пирати за својата екипа и започнал бордел на островот користејќи жени што ги заробил за време на рациите. Претпријатието стана доволно големо што тие можеа да отпловат и да ги нападнат бродовите што беа на добра оддалеченост од островот. Сепак, тие секогаш можеа да избегаат користејќи ги каналите и влезовите насекаде околу Флорида Кис.

Цезар конечно ги напушти Кис за да се придружи на екипажот на Едвард „Блекбрад“ Теч. Тој наводно бил поручник на предводникот на Blackbeard, Одмаздата на кралицата Ана .

По смртта на Црнобрад во 1718 година, Цезар бил осуден за пиратерија во Вилијамсбург, Вирџинија и бил обесен за неговите злосторства.

Исто така види: Хумано извршување - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.