Лени Дикстра - Информации за криминал

John Williams 02-10-2023
John Williams

Лени Дикстра , познат и како „Нилс“ во бејзбол светот, беше бејзбол играч од главната лига за Њујорк Метс и Филаделфија Филис. Сепак, Дајкстра е многу познат по неговите средби со законот.

Дајкстра беше прогласен за виновен за голема кражба на автомобили, стечајна измама и непристојно изложување.

Непристојното изложување е најчудниот од овие злосторства. Тој објавил на Craigslist барајќи лице да му помогне да ја исчисти неговата куќа, но кога пристигнал ангажираното лице се покажало облечено во наметка и истакна дека во зделката е вклучено и масирањето. Потоа ја испуштил наметката, откривајќи дека е гол. За ова доби девет месеци затвор.

Неговото обвинение за голема кражба за автоматско следење дојде со лажна документација за да земе автомобили од застапништво. Ова конкретно злосторство му донесе три години федерален затвор.

Тој се изјасни за виновен за стечајна измама, прикривање на имотот и перење пари и заврши со речиси седум месеци затвор.

Исто така види: Гидеон против Вејнрајт - Информации за криминал

Сега, Дикстра е надвор од затвор и работи условна казна, општествено корисна работа, програма за лекување и плаќа 200.000 долари казни.

Исто така види: Скандал Вотергејт - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.