Артефакти - Информации за криминал

John Williams 03-10-2023
John Williams

Ова се само мал број од интересните предмети во нашата богата колекција:

Исто така види: 12 лути мажи, библиотека за криминал, романи за криминал - информации за криминал
 • Секирата за масакрот во Дилон
 • Кафез со глава за прицврстување на лицето
 • Револверот на кумот
 • Paintbox на Џон Вејн Гејси
 • Калиграфија Џозеф Бонано
 • Шцига за електричен стол од Масачусетс
 • OJ Simpson Bronco
 • Sing Sing Prison Lock
 • Венецијански завртки за прсти
 • Фолксваген во сопственост на Тед Банди
 • Леден чекан на Дивиот Запад

Права на фотографија за артефакти: кликнете овде

Исто така види: Марк Дејвид Чепмен - Информации за криминал

Привремено Експонати: Кликнете овде

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.