Сериски убијци - информации за криминал

John Williams 02-10-2023
John Williams
 • Рани знаци
 • Видови на сериски убијци
 • Избор на жртви
 • Сериски убијци наспроти масовни убијци

Женски сериски убијци

Исто така види: 21 Jump Street - информации за криминал
 • Ајлин Вуорнос
 • Амелија Даер
 • Делфин ЛаЛори
 • Доротеа Пуенте
 • Џин Џонс
 • Гвендолин Греам и Кети Вуд
 • Џејн Топан
 • Карла Хомолка
 • Мари Ное
 • Мајра Хиндли
 • Велма Барфилд

Машки сериски убијци

Исто така види: Свети Патрик - Информации за криминал
 • Алберт Фиш
 • Давецот од Бостон
 • Убиецот со метла
 • Чарлс Флојд
 • Убиецот на Крегслист
 • Дејвид Берковиц
 • Денис Радер
 • Доналд „Пи Ви“ Гаскинс
 • Едвард Гејн
 • Гери Риџвеј
 • Х.Х. Холмс
 • Давецот на ридот
 • Џефри Дамер
 • Џон Вејн Гејси
 • Отис Тул
 • Ричард Рамирез
 • Ричард Трентон Чејс
 • Тед Банди
 • Убиствата на кокошките во Винвил
 • Убиецот на зодијакот
 • Тод Колхеп

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.