Мајкл М. Баден - Информации за криминал

John Williams 24-06-2023
John Williams

Др. Мајкл Баден е овластен патолог. Д-р Баден моментално работи во правната истражна единица Медико на њујоршката полиција и служи како ко-директор. Освен што работи со њујоршката полиција, д-р Баден има и своја приватна ординација.

Пред да стигне таму каде што е денес, д-р Баден дипломирал на Сити колеџот во Њујорк и на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Њујорк . По дипломирањето во 1959 година на медицинското училиште, д-р Баден интернирал во болниците до 1961 година, кога се вработил работејќи во Канцеларијата на главниот лекарски преглед во Њујорк. Тој беше во Канцеларијата на главниот лекар до 1981 година и беше на позицијата главен лекарски преглед од 1978 до 1979 година. Откако д-р Баден ја напушти Канцеларијата на главниот лекарски преглед, тој се вработи како заменик главен лекар за округот Сафолк. Д-р Баден остана на оваа позиција до 1983 година. Др. за форензички науки и беше претседател на панелот за форензичка патологија на Избраниот комитет на Конгресот на САД. Овој комитет ги истражуваше атентатите на претседателот Џон Ф.Медицинскиот факултет Ајнштајн, Медицинскиот колеџ во Албани, Правниот факултет во Њујорк и Колеџот за кривична правда Џон Џеј. Д-р Баден, исто така, предавал на многу различни универзитети во текот на неговата кариера. Д-р Баден бил вештак во многу случаи за одбраната, како што е случајот О.Џ. Др. меѓународно, а тој има објавено книги меѓу кои: Неприродна смрт: Исповеди на лекарски преглед , Мртво пресметување: Новата наука за фаќање убијци и Останува тивко . Првите три книги што ги објавил д-р Баден се фактички извештаи за некои од неговите случаи. Останува тивок е форензички роман што тој го напиша заедно со неговата сопруга Линда Кени Баден, која е адвокат. Д-р Баден исто така се појави на HBO многу пати и е водител на ТВ-шоуто Аутопсија .

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.