Џејн Џонс, Женски сериски убијци, Библиотека за криминал - Информации за криминал

John Williams 18-08-2023
John Williams

Џенин Ен Џонс, родена на 13 јули 1950 година, е жена сериски убиец која работела како педијатриска медицинска сестра во Тексас. Таа убила непознат број деца (проценките укажуваат на највисоко 46) со отров. Таа е позната и како „ ангел на смртта “ поради нејзиниот стил на убивање.

Џонс инјектира дигоксин, хепарин и други лекови за да создаде медицинска ситуација кај пациентот. Таа сакаше да ги оживее, но многу деца не ја преживеаја штетата нанесена првично од отровите. Џонс предизвика сомнеж во Кервил, во близина на Сан Антонио, кога лекарот открил пункција во шише со ново-разреден сукцинилхолин. Сепак, последната капка дојде кога Челзи МекКлелан, бебе, почина по рутински преглед и неколку истрели. Веднаш откако Џонс го истрела бебето, таа престана да дише и итно беше пренесена во болница.

Џонс беше осудена за време на две судења - едното беше за убиство на Челзи МекКлелан и повреда на други; второто судење се однесуваше на нејзиното време во друга болница. Во првото судење, на 15 февруари 1984 година, Џонс беше осуден на 99 години. Во втората доби 60 години. Таа излезе на условно ослободување, но беше одбиена поради противењето на семејствата на нејзините жртви. Сепак, таа беше пуштена на слобода во 2018 година поради пренатрупаноста на затворите. На 25 мај 2017 година Џонс беше обвинет за убиство на 11 месечно дете. Овие нови обвиненија значат дека таа ќе биде ослободена и префрлена во Азатвор во очекување на гонење за новите обвиненија

За повеќе информации, посетете ја:

Исто така види: Ѓаволска ноќ - информации за криминал

Биографијата на Genene Jones

Исто така види: Џереми Бентам - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.