Егзекуција - Информации за криминал

John Williams 07-08-2023
John Williams
 • Смртна казна
  • Потекло
  • Глобална употреба
 • Казна за убиство
  • Злосторства што се казнуваат од Смрт
  • Смртна казна
  • Последниот оброк
 • Третман на малолетни престапници
 • жени на смртна казна

Методи на егзекуција

Исто така види: Дејвид Берковиц, Син на Сем убиец - Информации за криминал
 • Електрокука
 • Острела одред
 • Гилотина
 • Бесење
 • Смртоносно Инјекција

Спротивни перспективи

Исто така види: Боја на Џон Вејн Гејси - Информации за криминал
 • Може ли да се оправда тортурата?
 • Хумано егзекуција
 • Погрешно егзекуција

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.