Наташа Кампуш - Информации за криминал

John Williams 08-08-2023
John Williams

Наташа Кампуш од Австрија била киднапирана во 1998 година кога имала само десет години.

Кампуш била фрлена во комбе за испорака од нејзиниот киднапер, Волфганф Приклопил, на пат кон училиште. Беше заробена осум години, а побегна во 2006 година.

Исто така види: Пит Роуз - Информации за криминал

Кампуш беше депресивен како дете; фантазирала за самоубиство. Нејзиното киднапирање се случило додека била потопена во една од овие фантазии.

На почетокот, таа и Приклопил имаа некомплицирана врска: имаше посетители, а Приклопил и донесе убави подароци. Меѓутоа, како што старее, таа сакаше да се побуни, а неговите подароци станаа чудни. Како реакција, Приклопил реши да ја скрши поради нејзиниот бунтовнички став. Ја тепал, ја изгладнувал и цело време и викал навреди. Кампуш тврди дека многу малку претрпела сексуална злоупотреба.

Кога наполнила 18 години, му рекла дека мора да ја пушти. Тој можеби се откажал од тој факт; само неколку недели подоцна ја оставил сама во градината за да се јави на телефон. Гледајќи ја својата шанса, таа избегала. Потоа, Приклопил изврши самоубиство.

Кампуш се стекна со слава со нејзината книга 3096 дена , што го покажува нејзиното одбивање да ја игра жртвата. Критичарите ја обвинија дека боледува од Стокхолмски синдром, но Кампуш тврди дека да имаш чудна врска со некој што те држел заробени осум години е самоприродно.

Исто така види: In Cold Blood - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.