Роберт Дурст - Информации за криминал

John Williams 02-10-2023
John Williams

„Што по ѓаволите направив? Ги уби сите, секако. убиството на Сузан Берман во 2000 година и исчезнувањето на неговата поранешна сопруга, Кетлин Дарст во 1982 година. Апсењето на Дарст се случи откако филмаџиите на серијата на HBO The Jinx , слушнаа како Дарст признава дека ги „убил сите“ додека Дарст носел микрофон во живо. The Jinx е минисерија на HBO која внимателно ја истражуваше вмешаноста на Дарст во исчезнувањето на неговата поранешна сопруга и смртта на Берман.

Роберт Дарст првпат се проби во националните наслови откако неговата сопруга Кетлин беше прогласена за исчезната во 1982. Иако многумина шпекулираа дека тој е вмешан во нејзиното исчезнување, Дарст ја задржа својата невиност во текот на потрагата по Кетлин.

Дарст повторно се најде на националните наслови во 2001 година, откако беше пронајден како неми жена во Галвстон, Тексас за време на истрагата за смртта на човекот по име Морис Блек . Дарст очигледно побегнал во Тексас откако властите почнале да бараат нови траги во случајот на неговата поранешна сопруга.

Откако Дарст беше пронајден како краде во продавница во Пенсилванија, тој беше обвинет за убиството на Блек. Иако признал дека го распарчил телото на Блек, Дарст тврдел дека Блек случајно бил убиен кога двајцата мажи се пресметале со пиштолот на Дурст. Самоодбрана на Дарсттврдењето функционираше и тој беше ослободен од обвинението за убиство.

Постојаното присуство на Дарст во националните наслови привлече многумина да се сомневаат во неговата вмешаност во убиството на Берман во 2000 година. По средбата за време на постдипломските студии, Дарст и Берман станаа добри пријатели и останаа блиски до смртта на Берман. Во времето на смртта на Берман, таа требаше да биде испрашана од полицијата во врска со исчезнувањето на Кетлин. Многумина шпекулираа дека Берман бил свесен за тајните на Дурст и дека ја убил за да ги закопа.

Иако на Роберт Дарст не може повторно да му се суди за убиството на Морис Блек во 2001 година, може да му се суди за исчезнувањето на Кетлин и убиството на Берман . Прецизното истражување на The Jinx му обезбеди на обвинителството голем број нови докази, вклучувајќи го и микрофонското признание на Дурст. Додека некои се загрижени дека признанието би можело да биде прогласено за недозволиво, професорите по кривично право тврдат дека обвинителството треба само да покаже дека лентата не е манипулирана за да биде допуштена.

Исто така види: Време за убивање - информации за криминал

Исто така види: Купер против Арон - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.