In Cold Blood - Информации за криминал

John Williams 07-07-2023
John Williams

In Cold Blood е нефикционален роман на Труман Капоти објавен во 1966 година. Ја раскажува приказната за убиството на Херберт Клатер и неговото семејство во Холкомб, Канзас на 15 ноември 1959 година. .

Исто така види: Чарлс Менсон и семејството Менсон - Информации за криминал

Злосторството изгледаше мистериозно, бидејќи имаше многу малку индиции и немаше очигледни мотиви за инспекторите. Капоти прочитал за убиствата на четиричленото семејство во напис во весник и одлучил дека приказната е доволно интригантна за да сака дополнително да ја истражи. Речиси пет години го истражувал убиството и го следел судскиот процес. Капоте тврди дека целата книга е вистинита, и иако ја напишал врз основа на искуства и интервјуа што ги направил, тој не се појавува во неа.

Во меѓувреме, затвореникот слуша за злосторството и верува дека знае кој е одговорен – Дик Хикок. Тој ја донесува тешката одлука да разговара со полицијата за случајот и и ги дава потребните информации за да се отвори случајот со убиството.

Обидувајќи се да избегнат апсење, Дик и Пери крадат автомобил и возат низ САД додека не бидат фатени. Тие се осудени на смрт со бесење.

Романот првично беше објавен како серија од четири дела во The New Yorker во септември 1965 година, предизвикувајќи објавувањето постојано да се распродава. Рендом Хаус ја подигна за масовно објавување во 1966 година. Книгата, исто така, создаде филм во 1967 година, со Роберт Блејк и Скот Вилсон во главните улоги. Книгата е достапназа купување овде.

Исто така види: Која работа во форензиката треба да ја имате? - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.