Криста Харисон - Информации за криминал

John Williams 09-08-2023
John Williams

Криста Харисон е родена на 28 мај 1971 година во Орвил, Охајо. Кога Криста имала 11 години, таа и еден пријател земале алуминиумски лименки на 100 метри од нејзиниот дом. Нејзината пријателка се вратила во куќата на Криста плачејќи дека маж со коса до рамениците се нашол до девојките и ја однел Криста во своето комбе. Таа можеше да и даде сеопфатен опис на полицијата за изгледот на мажот и неговото возило.

Шест дена подоцна, телото на Криста беше пронајдено, задавено до смрт од нејзиниот киднапер. Доказите на местото на злосторството вклучуваат пешкир Бадвајзер, ракавици, карирана кошула и фармерки. Користејќи го описот од пријателката на Криста, полицијата успеала да го улови нејзиниот киднапер и да го изведе пред лицето на правдата. Човек по име Роберт Буел беше обвинет за силување и убиство и на Криста и на младата жена по име Тина Хармон , чие тело беше пронајдено со влакна и ДНК слични на она што беше пронајдено кај Криста.

Исто така види: Форд круна Викторија - информации за криминал

Буел беше осуден за двете злосторства и беше осуден на смрт со смртоносна инјекција. Неговата егзекуција беше извршена на 24 септември 2002 година.

Исто така види: Избор на жртва на сериски убиец - информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.