Ottis Toole - Информации за криминал

John Williams 04-08-2023
John Williams

Отис Тул е роден на 5 март 1947 година во Џексонвил, Флорида. Тул е роден во многу нарушен домашен живот. Неговата мајка била христијанска екстремистка, неговата постара сестра го малтретирала и го облекувала во женска облека, а неговата баба била сатанист која го користела за грабеж на делови од телото за сатанистички ритуали. Пред да го остави татко му, Тул исто така бил принуден да врши сексуални дејствија за машките пријатели на неговиот татко. Со коефициент на интелигенција од 75 и недостаток на позитивни влијанија во неговиот живот, се чинеше дека Тул сигурно ќе тргне по мрачен пат.

Кога Тул стигнал до 9-то одделение, го напуштил училиштето и почнал да се среќава со мажи во локалните геј-барови . Подоцна им кажа на новинарите дека знаел дека е геј на 10-годишна возраст. Кога имал 14 години, локален продавач го замолил да изврши сексуални дејствија за него. Тул го убил продавачот прегазувајќи го со сопствен автомобил. Тогаш Тул почнал да се движи низ Соединетите Држави.

За време на неговите патувања запознал човек по име Хенри Ли Лукас . Двајцата станаа пријатели и љубовници и завршија заедно во убиства. Иако двајцата биле многу блиски и обично ги извршувале своите убиства заедно, Тул бил фатен како ја пали куќата на маж со кој тврдел дека е во романтична врска и бил осуден на 20 години затвор поради неговите повеќекратни апсења. Лукас набрзо бил фатен од полицијата за незаконско поседување огнено оружје и двајцата почнале да се фалатза нивните убиства. ДНК доказите ги поврзаа двајцата со повеќекратни убиства низ целата земја и Тул на крајот беше осуден за шест.

Исто така види: Наташа Кампуш - Информации за криминал

Тул беше осуден на смрт, но казната беше заменета во доживотен затвор. Тој почина на 49-годишна возраст на 15 септември 1996 година. Пред неговата смрт, тој призна речиси 100 убиства, вклучувајќи го и киднапирањето и убиството на синот на Џон Волш, Адам. Волш подоцна ќе продолжи да го создава и да биде домаќин на America's Most Wanted во обид да ги фати бегалците и да спречи идни трагедии.

За повеќе информации, посетете ја:

The Ottis Биографија на алатката

Исто така види: Bling Ring - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.