Ѓаволот во белиот град - информации за криминал

John Williams 15-08-2023
John Williams

Ѓаволот во белиот град: Убиство, магија и лудило на саемот што ја промени Америка или Ѓаволот во белиот град е нефикционална книга од Ерик Ларсон со книжевен наратив кој детално го прикажува Светскиот саем во 1893 година и убиствата од сериски убиец. Двајцата протагонисти, некако, се американскиот архитект Даниел Бурнам и еден од првите американски сериски убијци Х.Х. Холмс.

Исто така види: Првиот одговор - Информации за криминал

Бурнам е архитект на Светскиот саем во Чикаго во 1893 година. Бурнам се бори низ целата книга да го создаде саемот. и се обидува да го направи тоа за подобрување на угледот на Чикаго. Откако ќе му умре партнерот, тој има многу проблеми и пречки со кои треба да се соочи, вклучително и градежни повреди и смртни случаи, како и потребата да се најде подобра централна атракција од Ајфеловата кула. Тој на крајот ги надминува овие пречки и саемот е успешен. Меѓутоа, откако ќе заврши, градоначалникот на Чикаго е убиен.

Х.Х. Холмс е сериски убиец кој го користи Светскиот саем во Чикаго за да ги намами своите жртви во неговата куќа за убиства што тој ја изградил, полн со тајни премини и видови на канали за перење што водат до подрумот. Сепак, тие улеи не се за облека; тие се за него да ги отстранува мртвите тела, кои ги отстранува во печка. Тој бега од Чикаго откако за малку ќе биде фатен, а подоцна е уапсен во Филаделфија.

Правата на филмот за книгата ги купи Леонардо ди Каприо во 2010 година; сепак, нефилмот е сè уште снимен. Книгата е достапна за купување овде.

Исто така види: Експеримент во затворот Стенфорд - информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.