Стивен Стајнер - Информации за криминал

John Williams 02-10-2023
John Williams

На 4 декември 1972 година, седумгодишниот Стивен Стајнер си одеше дома од училиште. Налетал на чуден човек кој собирал црковни донации. Невиниот Стивен Стајнер забележал дека неговата мајка можеби е заинтересирана да донира, на што човекот, Кенет Парнел, одговорил дека може да ја вози младата Стајнер дома за да можат да разговараат со неа. Иако Стајнер на почетокот не сакаше, тој влезе во автомобилот со Парнел, и тоа беше последното што некој го видел Стајнер цели седум години.

Додека сите се загрижуваа за судбината на Стајнер и можната смрт, самиот Стајнер беше принуден да Преправајте се дека е син на Парнел, „Денис“. Тој не разбра дека е киднапиран. Парнел му рекол на Стајнер дека има законско старателство и дека родителите на Стајнер повеќе не го сакаат.

Исто така види: Коби Брајант - Информации за криминал

Стајнер почнал да се бунтува како што стареел, повеќе не можел да ја поднесе тортурата што му ја нанел Парнел. Кога, во 1980 година, Парнел киднапираше младо момче по име Тими Вајт, тоа беше последната капка за Стајнер. Стајнер прикраде и го одведе Вајт во градот, каде што полицијата ги дозна вистинските идентитети на Стајнер и Вајт.

Стивен Стајнер се ожени во 1985 година и имаше 2 деца, но трагично загина во сообраќајна несреќа со мотор во 1989 година. Стивен Стајнер беше помлад брат на Кери Стајнер, убиецот Јосемит. 10>

Исто така види: The Keepers - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.