Мари Ное - Информации за криминал

John Williams 21-06-2023
John Williams

Содржина

Marie Noe

Marie Noe и Arthur Noe се венчале и почнале да имаат деца во 1948 година. Таа родила десет деца (1949-1968) и сите умреле мистериозно во рок од неколку месеци нивното раѓање. Едното било мртвородено, едното починало во болница неколку часа по раѓањето, а другите умреле пред да наполнат 14 месеци.

Полициската и медицинската установа во која Мари Ное ги донела своите деца рекле дека сите поминале од природна смрт, смрт во креветчето или СИДС (синдром на ненадејна смрт на доенчиња). Таа не беше обвинета за убиство или небрежност, бидејќи нејзиниот сопруг и нејзината заедница утврдија дека е невина.

Во 1998 година беше објавена статија од списанието Филаделфија, споделувајќи ја нејзината приказна иако не го сподели нејзиното име, враќајќи го случајот во медиумите. Во 1998 година, Мари Ное призна дека ги убила нивните деца. Во нејзиниот дванаесетчасовен разговор, таа и признала на полицијата дека убила четири од нејзините деца, но не била сигурна што се случило со другите четири или зошто се случило.

На нејзиното прво убиство, таа изјавила: „Тој секогаш плачеше. Не можеше да ми каже што го мачи. Тој само продолжи да плаче...имаше перница под неговото лице... Ја зедов раката и го притиснав неговото лице надолу во перницата додека не престана да се движи.“

Ное се изјасни за виновен за убиство од втор степен и доби казна пет години домашен притвор и дваесет години условна. Невообичаена реченица за необичен случај. Мари се договорила за молба за да добиенејзината блага казна и се согласи на психијатриски студии за да помогне да се разбере зошто мајките ги убиваат своите деца. Во 2001 година, психијатрите поднесоа до судот дека Ное боледува од нарушување на мешаната личност.

Постои книга за приказната на Мари, насловена како Лулка на смртта од Џон Глат.

Исто така види: Олдрих Ејмс - Информации за криминал

Исто така види: Хил Стрит Блуз - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.