Waco Siege - Информации за криминал

John Williams 30-07-2023
John Williams

Опсадата на Вако беше опсада на религиозниот комплекс на Бранч Давидијан од 28 февруари 1993 до 19 април 1993 година. Опсадата се случи во близина на градот Вако , Тексас.

Бирото за алкохол, тутун, огнено оружје и експлозиви (ATF) дошло во комплексот за да го уапси еден Дејвид Кореш, водачот на гранката Давидијан. Имале и налог за претрес. Тие веруваа дека во комплексот има огнено оружје без дозвола, можеби многу. Не е јасно кој пукал прв, но набргу потоа, агентите на АТФ и гранките Давидијци беа застрелани и убиени.

Со оглед на тоа што АТФ не изврши успешна рација на локацијата на Филијалата Давидијан, ФБИ ги презеде работите во свои раце и започна опсада. Оваа опсада би траела 51 ден додека тие се обидувале да ги избркаат Давидијците од гранката. Тие преговараа со Давидиите на гранката тие денови, обидувајќи се да создадат план што ќе им помогне.

Исто така види: познати затвори & засилувач; Затворање - Информации за криминал

Најпрво се договорија со водачот Дејвид Кореш. За возврат за нивното емитување на неговата порака на националната радио станица, тој ќе се откаже од себе. Сепак, тој никогаш не се предаде самиот.

Исто така види: Френк Лукас - Информации за криминал

Конечно, ФБИ излезе со многу ризичен план - тие решија да користат CS гас за да ги исчистат Девидијанците од гранката од нивниот комплекс. Гасот беше ослободен во соединението на 19 април 1993 година. Некои избегаа од соединението; други, според извештаите на сведоците, биле застрелани еден од друг. Спојот се запали, заземајќи повеќе од80 животи.

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.