Винона Рајдер - Информации за криминал

John Williams 08-07-2023
John Williams

Винона Рајдер беше уапсена во 2001 година за кражба во продавница во Петтата авенија Сакс. Безбедносните снимки го снимија Рајдер како собира предмети низ продавницата. Сомнително дека може да се обиде да ги украде предметите, менаџерот за безбедност, Кит Еванс, испратил чувар да ја гледа. Откако ги собрала своите предмети, Рајдер ја користел соблекувалната со чуварот Колин Рејни, блиску позади. Рејни тврди дека го видела Рајдер како се обидува да ги исече безбедносните ознаки од облеката. Откако поминала време во соблекувалната, таа купила кожна јакна и две блузи во вкупна вредност од над 3.000 долари.

Чуварите се соочиле со Винона додека таа заминувала, прашувајќи ја дали планира да плати за неплатените предмети со кои излегувала од продавницата. Таа одговори: „Дали мојот асистент не плати за тоа? иако таа влезе сама во продавницата. Таа беше приведена и веднаш се извини, тврдејќи дека и било наложено да купи лифт за да се подготви за филмска улога.

На судот, Рајдер тврдеше дека чуварите биле навредливи и дека поминале преку лични работи, виктимизирајќи ја. Судијата и поротата не беа убедени и ја осудија на условна казна од 36 месеци, 480 часа општествено корисна работа, мала парична казна и советување.

Исто така види: Mens Rea - Информации за криминал

Исто така види: Дру Петерсон - Информации за криминал

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.